18 juni 2022
14:00

Reymersholms IK

Referat: Västerhaninge IF - Reymersholms IK

Västerhaninge kämpar på och krigar på planen men räcker inte riktigt till. Dagens match var inget undantag. Det började bra först ett anfall där Jonte nickade utanför det i det närmsta övergivna målet, ett riktigt snyggt anfall. Någon minut senare 1-0 till VIF snygg passning av Elvir fram till Olle som distinkt ger Västerhaninge ledningen. Det skulle stanna där. Reymers tog över spelet mer och mer och var hypereffektiva. Tre snabba mål och ställningen var 1-3. Västerhaninge var i chock, ytorna var enorma och Reymers hade all tid i världen att spela bollen. Västerhaningespelarna krigade, kämpade men utan någon riktig samhandling. I det här läget såg man inget som tydde på en förändring utan Reymers var i sanningens namn närmare 1-4 än en reducering för Västerhaninge.

Andra halvlek bättre, ännu mer vilja, ännu mer kämpa. Laget bjöd fortfarande på stora ytor men man försökte, försökte, försökte. Ingen gör egentligen en dålig prestation utan man kämpar och krigar. Olle en riktigt bra match, Elvir tillbaka, oj så nyttig i sin nia roll. Chia krigade i 90 på en mycket ovan position. Lucas grym som vanligt. Axel och Igor klart godkänt i mittlåset. Spelarna från juniorlaget Simon och Isac gjorde bra ifrån sig.

Nu tillbaka till matchen. Chia en underbar passning fram till Jonte som löper förbi Reymersbacken, kapad och straff som följd. Kevin nyss inbytt kliver fram reduceringen till 2-3 är ett faktum. Resten av halvleken präglas av att Västerhaninge jagar och jagar, försöker och försöker. När domaren blåser av är det ännu en sur förlust.

Visst Västerhaninge hade kunnat få med sig ett kryss från den här matchen och det hade berott på hårt jobb på planen och lite flax. Som lag var Reymers för dagen numret för stort.